1e x Workshop draaien

Het weekend naar m’n eerste workshop draaien geweest bij Pottenbakster Agnes in Tilburg. Ik had er heel veel zin in. We waren met 7 deelnemers en Agnes en Sander.  Eerst een bakkie doen met iets lekkers erbij en er werd besproken wat er die dag op de planning stond.
Daarna kregen de mensen die voor de 1e keer kwamen een rondleiding door het atelier, zodat we wisten waar we alles stond en wat we moesten gaan doen.

Toen aan de slag. Klei afwegen in stukjes van zo’n 650 gram en gaan walken. En tot slot mooie bolletjes van ‘slaan’ . Daarna met je bollen naar je draaiplek.

Agnes deed voor hoe je moest centreren en het lijkt allemaal zooooo makkelijk, maar wanneer je het zelf moet doen is het zo anders … er zijn wat creaties gesneuveld bij mij … haha … had op gegeven moment even zoiets van, dit gaat hem niet worden, niks voor mij. Maar de aanhouder, met de positieve energie van Agnes, wint.

Ik had wel een handicap, omdat ik al zo’n 4 jaar aan het ‘bouwen’  ben. Met het bouwen zit je steeds met je handen aan je creatie, maar met draaien mag dit niet!! Alleen maar wanneer de schijf draait, mag je er aan komen. Agnes heeft dus wel 100.00 keer moeten zeggen dat ik eraf moest blijven. En medecursisten ook … Het is zo’n gewoonte, lastig om af te leren, maar na 2 dagen ging dit gelukkig weer beter.

Het resultaat zijn diverse potjes, niet de mooiste, rechtste, netste, maar ik ben er blij mee. Ook nog 3 bordjes/schoteltjes. Ook iets dikker dan je normaal zou draaien, maar goed … het was m’n eerste keer.

In juni ga ik nog een keer terug. Het was het zeker waard, veel geleerd in een gezellige sfeer.

En de lunch was ook super, lekker geregeld! Kortom het weekend is een aanrader.

esultaat van de zaterdagNog een vaasjeOpbrengst weekendje draaien
2018-03-30T12:17:46+00:00