Ontdekkingsreis in de wereld van KeramieK

Vandaag een keer met zeer grove klei bezig geweest. Een tijdje geleden bij Joop de Cock Terrazzo Umbra klei gekocht. Met 40  Chamotte en 0.0/0,2mm. De klei zit er zwart uit, maar wordt lichter wanneer hij gebakken is. 


Weer met bollen bezig geweest, blijf ik heerlijk vinden. 3 bollen, 2 windlichtjes, een bolvaasje en een huisje voor de kwartels gemaakt. Blij met het resultaat, benieuwd hoe het er na het bakken uitziet en wat ik er dan op ga smeren. Klei kan steengoed gebakken worden, dus dat is ideaal.

Maar nu eerst drogen.

ozio_gallery_lightgallery


 

 

 

 

 

 

 

 

Om de 2 weken ga ik naar Karolinne van Engelen voor keramiekcursus. Afgelopen keren ben ik voor het eerst bezig geweest met schaaltjes maken in een drukmal. Erg leuk om te doen. Vandaag de laatste van de 4 gemaakt. Het zijn 4 opéénvolgende maten, zodat ze allemaal netjes inelkaar passen. Scheelt ruimte in de kast ;-). 

Schaal gemaakt in drukmal Schaal gemaakt in drukmal Schaal gemaakt in drukmal

De volgende keer gaan we ze beschilderen, heb daar al veel zin in!. Nog even een leuk figuurtje/thema uitzoeken. 

Het heeft even geduurd, maar hier het resultaat van het schaaltje van Tymo, paashaasje van Yasmin en mij, bloemplotje, vlinders en de mobielhangers. Resultaat is leuk/fleurig geworden. Had alleen verkeerde paars op de vlinders gedaan, onderglazuur in plaats van de gewone glazuur. Nog maar even een transparante laag erover heen verven en dan met een volgende glazuurstook de oven in. 
Zelf ben ik erg blij met het leuke bloempotje. Deze nog 2x maken en de plantjes boven staan er ook weer fleurig bij. 

Vlinders Keramiek Vlinders Keramiek Hangers Keramiek Paashaasjes - Door jongste dochter en mij gemaakt Paashaasjes - Door jongste dochter en mij gemaakt Schaaltje gemaakt door jongste zoon Schaaltje gemaakt door jongste zoon Bloempotje Bloempotje bloempotje

Kattenpootjes in de klei Making of Buitenvogel Making of Buitenvogel Making of Buitenvogel Making of Buitenvogel Making of Buitenvogel Yasmin paashaasje aan het maken Samen met Yasmin paashaasje aan het maken Bloempotje biscuit gebakken Bloempotje geverfd met appelgroen en aquacraqele Bloem Vlinders en hangers

Raamhangers - Keramiek Raamhangers - Keramiek Bloempotje - Keramiek Bloempotje - Keramiek Bloempotje - Keramiek

Vandaag raamhangers gemaakt en voor het eerst een bloempotje gemaakt, als uitprobeersel. Als hij lukt moeten er nog 2 bij, dan staan de planten er boven er ook weer gezellig uit. Uiteraard weer in het gezelschap van de kittens.  
Het geheel kan nu weer drogen en dan verven. 

Kittens en Keramiek Kittens en Keramiek Kittens en Keramiek

Het kleien en glazuren gaat wel wat lastiger met de nieuwe kittens. Ze zijn veel te nieuwsgierig en willen er steeds gezellig bij liggen. Maar dinsdagavond toch biscuit kunnen glazuren.

Vanavond gaat het geheel de oven in, en we zijn weer benieuwd naar het resultaat ...zijn veel te nieuwsgierig en willen steeds gezellig erbij liggen. Maar dinsdagavond toch biscuit kunnen glazuren.

Vanavond gaat het geheel de oven in, en we zijn weer benieuwd naar het resultaat ...

Vandaag weer lekker aan het kleien geslagen, had hele plannen, maar ben 2 uur bezig geweest en wat ik toen had? Niks ... het wilde niet zoals ik het wilde. Grrrr ... maar goed, daarna toch nog wel iets kunnen maken, zoals een grotere kat dan de vorige, een schaaltje en een poppetje. Bij dat poppetje moest ik gelijk denken aan een cursist van Studio Steengoed, zij maakte regelmatig 'platte' poppetjes. 

Volgende weekend in ieder geval de oven weer aan, en dan leuk glazuren en weer bakken. 

Ik ben niet de enige die graag crea is. Jongste dochter wilde ook iets maken. Begin van de vakantie heeft ze een zeilbootje, een vlag en een "Y"  gekleid. Vandaag konden we het geheel glazuren. Het ziet er nu al mooi uit. Zoals altijd weer benieuwd hoe het uit de oven komt. Helaas moet dat nog eventjes wachten. 

Yasmin Crea met dochter Crea met dochter Crea met dochter Crea met dochter

De 3 kleine schaaltjes die oudejaarsdag uit de oven kwamen ben ik al kwijt. Daarom vandaag even nieuwe schaaltjes gemaakt, want ik vind ze zelf leuk en ook een handig formaat. Ook een bord gemaakt, omdat ik wat dingen qua tekenen etc wil uitproberen. 
Ook nog een paar hangertjes gemaakt, om wat glazuur uit te proberen. 

Schaaltjes - Keramiek Schaaltjes - Keramiek hangertjes - keramiek bord - keramiek

Gisteren zaten o.a. deze drie schaaltjes in de oven. Waren goed gelukt en ik ben ze al kwijt. Daarom vandaag maar weer aan de slag gegaan en nieuwe schaaltjes gemaakt.
Deze moeten nu goed drogen voor ze de oven in mogen.

Kleine schaaltjes - Keramiek Kleine schaaltjes - Keramiek 

Kleine schaaltjes - Keramiek Kleine schaaltjes - Keramiek Kleine schaaltjes - Keramiek

Suikerpot Keramiek Suikerpot Keramiek Suikerpot Keramiek

Schaaltje Schaaltje Bordje Bolletje Bolletjes Katje  KatjeMaking of een schaaltje Making of een schaaltje Making of een schaaltje Making of een schaaltje   Making of een schaaltje Schaaltje Schaaltje Schaaltje Uiltje om coblestone uit te proberen - niet gelukt :-) 

 Poppetje met hartje - #Keramiek #Ceramics uiltje - #Keramiek #Ceramics uiltje - #Keramiek #Ceramics windlicht - #Keramiek #Ceramics windlicht - #Keramiek #Ceramics windlicht - #Keramiek #Ceramics

Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek Lollies - Keramiek

Windlicht - Keramiek Windlicht - Keramiek Windlicht - Keramiek Windlicht - Keramiek

Raamhanger - Keramiek Raamhanger - Keramiek Raamhanger - Keramiek Raamhanger - Keramiek Raamhanger - Keramiek Raamhanger - Keramiek Raamhanger - Keramiek

Vogel Keramiek Vogel Keramiek Vogel Keramiek Vogel Keramiek Vogel Keramiek Vogel Keramiek Vogel Keramiek Vogel Keramiek Vogel Keramiek

© 2017 eriKaatje | Webdesign : Internetbureau Akire