Materiaal en kleuren 2018-05-14T15:50:05+00:00

Materiaal en kleuren

Een werkstuk begint met klei, die haal ik bij Cock keramiek vandaan. Meestal werk ik met klei nummer 118. Voor een buitenproject een klei met grotere chamotten, ivm temperatuursverschillen. Wanneer ik klei haal is het moeilijk om langs al die mooie glazuren te lopen. Regelmatig gaat er dan ook een nieuw glazuur mee naar huis.

Maar meestal bestel ik m’n glazuren bij Agnes van Keramiek & Glazuur. Zij verkoopt kant en klare glazuren van onder andere¬† Mayco. Ik vind dit een heel prettig glazuur om mee te werken. En er is zoveel keus!!! Neem een kijkje op haar site.

Hieronder de kleuren die ik in m’n bezit heb, heb er nog meer. Wil je een werkstuk in een andere kleur, neem contact op met mij, er is vast wel iets te regelen.